Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τα πρώτα 4 εκατομμύρια Samsung Galaxy Note 3 θα βασίζονται στο Qualcomm Snapdragon 800 SoC


Σύμφωνα με μία νέα αναφορά, τα πρώτα τέσσερα εκατομμύρια Galaxy Note 3 που θα κυκλοφορήσουν θα ενσωματώνουν το Qualcomm Snapdragon 800 SoC, το κορυφαίο τετραπύρηνο system-on-chip αυτή την στιγμή στον κόσμο. Μόνο το 20% με 30% των συσκευών μελλοντικά θα βασίζονται στο νέο Exynos 5420 Octa SoC.

Αν και τα ποσοστά είναι υψηλότερα αυτή την φορά - μόνο το 10% των Galaxy S4 βασίστηκε στο συγκεκριμένο SoC - η Samsung δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να λύσει διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πολύπλοκη κατασκευή του SoC, το οποίο ως γνωστό κατασκευάζεται με βάση την αρχιτεκτονική της ARM, big.LITTLE σε κλίμακα ολοκλήρωσης 32nm.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα κινητά της εταιρείας με το Exynos 5420 SoC δεν κυκλοφόρησαν σε αγορές που υποστηρίζονται δίκτυα 4G LTE, επειδή πολύ απλά δεν τα υποστηρίζει. Οπότε, τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο στην Ευρώπη περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Galaxy Note 3 - θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο - με το Qualcomm Snapdragon 800 SoC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: