Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Έρχεται το πρώτο Android smartphone της HP ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου

Πηγές της βιομηχανίας που παρατίθενται από την Digitimes υποστηρίζουν πως η HP πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της Android smartphone κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το νωρίτερο.
Η εταιρεία έκανε κάποια σοβαρά στραβοπατήματα με την απόκτηση των Palm που αποδείχθηκε μια μεγάλη απογοήτευση για τον γίγαντα της Silicon Valley.

Υπό την CEO Meg Whitman, η HP πήγε πίσω στο σχεδιαστήριο, και αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει μπροστά ήταν να "αγκαλιάσει" το Android. Ο πρώτος καρπός αυτής της πρωτόγνωρης αγάπης ήταν το Slate 7 , ένα έτσι κι έτσι 7-ιντσών οικονομικό tablet , που βρήκαμε αξιοπρεπή , αν και σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικό με τα προϊόντα της Google ή της Asus.

Ενώ τα tablets είναι σημαντικά, η HP προφανώς δεν μπορεί να αγνοήσει την αγορά των smartphone, όπως η ίδια η Whitman παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 . Τώρα η Digitimes αναφέρει πηγές του κλάδου στην Ταϊβάν που υποστηρίζουν ότι το πρώτο Android smartphone της HP θα μπορούσε να κυκλοφορήσει "κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το νωρίτερο".

Πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η αναφορά; Λοιπόν, ως αργοπορημένη, η HP θα πρέπει να μπει στην αγορά των smartphone γρήγορα, έτσι έχει νόημα για την εταιρεία να προσπαθήσει να κυκλοφορήσει το προϊόν της νωρίτερα παρά αργότερα. Η Digitimes δεν είναι γνωστή για την εξαιρετική της αξιοπιστία, από την άλλη πλευρά όμως, ακόμη και αν αυτή η αναφορά είναι ακριβής, θα μπορούσε να είναι μόνο ένα γενικό χρονοδιάγραμμα που εξακολουθεί να είναι ανοικτό και μπορεί να αλλάξει.

Η HP είναι σαφώς μια πολυμήχανη εταιρεία, με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της τεχνολογίας. Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από την μαζική επιρροή της στον τομέα των επιχειρήσεων, η οποία αποτελεί αναμφισβήτητο πλεονέκτημα. Με αυτό κατά νου, η HP μπορεί να συμβάλει σε ένα ήδη πλούσιο οικοσύστημα, με την προϋπόθεση ότι μπορεί να πετύχει εκεί όπου άλλοι αποτυγχάνουν .


Δεν υπάρχουν σχόλια: