Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το ενδιαφέρον της Google για κατασκευή "έξυπνου" ρολογιού επιβεβαιώθηκε

Η Google έχει αποκτήσει μια νέα εταιρεία, την εταιρεία κατασκευής SmartWatch Wimm, μια κίνηση που αποδεικνύει αυξήθηκε περαιτέρω το ενδιαφέρον της Google σε wearable έξυπνες συσκευές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Google μπορεί να εργάζεται για την κατασκευή SmartWatch εκτός από τα Google Glass.


Όσο για Wimm, η εταιρεία δήλωσε το καλοκαίρι του 2012 έχει τεθεί "σε μια αποκλειστική σχέση εμπιστοσύνης" για την τεχνολογία της με κάποια μεγάλη εταιρεία, η οποία εμπόδισε να πωλούν τα πιο Wimm One Android-based smartwatches σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εκείνη την εποχή, υπήρχε η πεποίθηση ότι η Apple αγόρασε την εταιρεία.


Τώρα, αποκαλύπτεται ότι η Wimm έχει συνάψει σχέση με τη Google. Δεν είναι σαφές κατά πόσο η Google κατέβαλε για την επιχείρηση, αλλά μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε γιατί αγόρασε την Wimm Labs.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι Wimm υπάλληλοι εργάζονται τώρα στη Google με την ομάδα πίσω από το Android και την Google έχει επιβεβαιώνουν την εξαγορά.

Ενώ τα προϊόντα της Wimm δεν ήταν δημοφιλή πάντως προσέλκυσαν σίγουρα την προσοχή της Google, και μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ο γίγαντας αναζήτησης θα θέσει την τεχνογνωσία για χρήση στα δικά της μοντέλα SmartWatch της ή ακόμη και στα Google Glass.

Κάτι άλλο που μπορεί να τράβηξε την προσοχή της Google είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης της Wimm, η οποία επέτρεψε στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα λεγόμενα «μικρο apps" ή "εφαρμογές που είχαν ως στόχο να προσφέρει κάτι περισσότερο από απλές κοινοποιήσεις για το smartphone σας, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργούν ανεξάρτητα από τη συσκευή που έχουμε στην τσέπη μας και να παρέχουν πρόσθετη λειτουργικότητα. "


Η εταιρεία Wimm είχε ακόμη ένα κατάστημα app σε beta έκδοση για αυτές τις πολύ μικρές εφαρμογές, το οποία εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο ηλεκτρονικά και περιλαμβάνει διάφορες εφαρμογές που θα λειτουργούν ανεξάρτητα από μια σύνδεση με ένα smartphone.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια: