Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Internet.org, Το Facebook έβαλε σκοπό να συνδέσει τους πάντες




Μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία Internet.org ανακοίνωσε μόλις ο Mark Zuckerberg που στόχο έχει να παρέχει στα υπόλοιπα 5 δισεκατομμύρια του πλανήτη μας πρόσβαση στο Διαδίκτυο -και κατ’επέκταση στο δημοφιλές κοινωνικό του δίκτυο…Αυτή τη στιγμή μόλις το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού (2.7 δισ.) είναι συνδεδεμένο στο Internet και κάθε χρόνο ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 9%.


Έτσι το Facebook ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία, το Internet.org, σε συνεργασία με κολοσσούς όπως οι Samsung, Nokia, Qualcomm, MediaTek, Opera και Ericsson, με σκοπό να προσφέρει πρόσβαση στο ίντερνετ σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο δίκτυο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι εφαρμογές για την πρόσβαση στο ίντερνετ θα γίνουν απλούστερες, η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί, ενώ θα πέσουν και τα κόστη πρόσβασης στο mobile ίντερνετ.

Για πολλούς αναλυτές η κίνηση αυτή αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα του Mark Zuckerberg, προκειμένου να γίνει ένας από τους ρυθμιστές της αγοράς.

Η πρωτοβουλία του εστιάζει στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης στο ίντερνετ, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί η ανάγκη σε MB από τις εφαρμογές Facebook στο κινητό.



Μπορείτε να δείτε περισσότερα και στοwww.internet.org.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: