Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Samsung Galaxy S4 Active: Φτιαγμένο για να αντέχει



Δυο μήνες μετά την παρουσίαση του νέου τους κορυφαίου Galaxy S4, η ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη εκδοχή του με την προσθήκη «Active» επιβεβαίωσε τις εικασίες πως τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα είναι σύντομα δεδομένα για αρκετές συσκευές της μεσαίας και premium κατηγορίας.



Πρώτη βασική διαφορά του Samsung Galaxy S4 Active από το "απλό" S4 είναι το καπάκι της πίσω όψης, το οποίο περιμετρικά από τη μέσα του πλευρά διαθέτει στεγανοποιητικό λάστιχο, εμποδίζοντας την υγρασία να φτάσει στην μπαταρία και τα υπόλοιπα ευαίσθητα σημεία της συσκευής. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες ελαστικές άκρες –στο πάνω και το κάτω μέρος, οι οποίες προστατεύουν το Active από γρατσουνιές σε επαφή με σκληρές επιφάνειες και πτώσεις από πολύ μικρό ύψος, αυξάνουν ελάχιστα το πάχος 139.7 x 71.3 x 9.1 mm και το βάρος του (153 από 130 γραμμάρια συγκριτικά με το αρχέτυπο S4).


Παραδόξως ενώ η εντυπωσιακή 5ιντση AMOLED οθόνη αφής (των 441 ppi) του Galaxy S4 προστατεύεται από το νέο κρύσταλλο Gorilla 3, στο Galaxy S4 Active επέλεξαν το προηγούμενο Gorilla 2 και ενα "απλό" LCD full HD πάνελ. Ενώ κατώτερος είναι και ο φωτογραφικός αισθητήρας στα 8 mpixels, σε σχέση με τα 13mpixel του «βασικού» μοντέλου.

Ίδιος όμως παραμένει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 600 της Qualcomm –τον οποίο μεταξύ άλλων φοράνε τα HTC One και LG Optimus G Pro ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους της αγοράς από άποψη απόδοσης καθώς και οικονομίας μπαταρίας. Η χωρητικότητα του κινητού είναι στα 16GB στο βασικό μοντέλο με δυνατότητα επέκτασης ως 64GB με την χρήση κάρτας μνήμης και 2GB RAM ενώ είναι και αυτό συμβατό με σύνδεση στα 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας το κινητό συνεχίζει να τροφοδοτείται απο την «ευρύχωρη» μπαταρία των 2.600 mAh η οποία είναι ικανή να κρατήσει το Samsung Active ζωντανό από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμη και με εντατική χρήση.

Οι «μαγικές» δυνατότητες του νέου Galaxy S4 και η ανταπόκρισή του στις κινήσεις και το βλέμμα του χρήστη είναι και εδώ παρούσες με τους αισθητήρες και την μπροστινή κάμερα των 2mpixel να βρίσκονται στην ίδια θέση, με την μόνη αισθητή αλλαγή μπροστά να είναι η παρουσία τριών φυσικών κουμπιών.


Στη λειτουργία λήψεων προστέθηκε ακόμα μια επιλογή με ονομασία «Aqua» η οποία τονίζει τα μπλέ χρώματα για λήψεις κάτω από το νερό. Στην πράξη το Galaxy S4 Active τα καταφέρνει αρκετά καλά κάτω από το νερό, λαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φωτογραφίας και βίντεο. !



Εκεί που το Galaxy S4 Active χάνει είναι η ανταπόκριση της οθόνης αφής στο άγγιγμα με βρεγμένα χέρια ή κάτω από το νερό, γιαυτό και προέβλεψαν τη ενεργοποίηση της λήψης φωτογραφιών ή βίντεο με τη χρήση και των εξωτερικών πλήκτρων αυξομείωσης της έντασης του ήχου.

Το Galaxy S4 Active είναι μια πολύ καλή αν και όχι στιλάτη απάντηση  της Samsung στο Sony Xperia Z.




Δεν υπάρχουν σχόλια: