Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το Android έγινε 5 χρονών!! Και έχει πολλά χρόνια ακόμα!!


Θυμάστε το Googlephone; Ήταν μια μυθική συσκευή που φημολογούνταν λίγο καιρό αφού η Apple ξεκίνησε το iPhone. Ακριβώς πριν από πέντε χρόνια σαν σήμερα, η Google παρουσίασε το έργο που ήταν η πηγή όλων των φημών: 

Το Android λειτουργικό της σύστημα, μαζί με το πρώτο smartphone Android, το T-Mobile G1 που οι ιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page το παρουσίασαν  το HTC G1 στη Νέα Υόρκη από το σταθμό Grand Central.)

T-mobile-g1-1

Κανείς δεν ήταν σίγουρος τι να περιμένουμε από το Google εκείνη την ημέρα. Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι η Google θα κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο, αλλά λίγοι ανάμεναν την Google να αποκαλύπτει ένα κινητό λειτουργικό σύστημα που ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. 

Το G1 έχει ξεθωριάσει από τη μνήμη, αλλά το Android έχει μια διαρκή επίπτωση. Το λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα χρησιμοποιείται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, τηλεοράσεις, smartwatches και κονσόλες παιχνιδιών.


Το Android δεν δείχνει σημάδια ύφεσης και το ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό ανοιχτής φύσης το οδηγεί σε ένα τεράστιο (και αυξανόμενο) μερίδιο της αγοράς,το μόνο που έχουμε να περιμένουμε από τις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού "android 4.4" είναι να γίνεται καλύτερο για την δικιά μας εξυπηρέτηση. StoryofAndroid.

Δεν υπάρχουν σχόλια: