Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Apple: "Όχι δεν αποθηκεύουμε εικόνες από τα δακτυλικά σας αποτυπώματα στο iPhone 5S"


Η υποστήριξη αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο νέο iPhone 5S προκάλεσε, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του, ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της ύπαρξης ενός τόσο σοβαρού προσωπικού δεδομένου σε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας
. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν ακόμη και να σχολιάσουν ότι, με την κίνησή της αυτή, η Apple μόλις ξεκίνησε να δημιουργεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα στον κόσμο, με την NSA να "τρίβει" τα χέρια της από την εξέλιξη.

Έτσι, εκπρόσωπος της Apple, παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το iPhone 5S δεν αποθηκεύει καμία εικόνα από το αποτύπωμά σας.

Ο αισθητήρας ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο κεντρικό πλήκτρο της συσκευής, ωστόσο το iPhone 5S, αντί να αποθηκεύει μία φωτογραφία από το αποτύπωμά σας, απλά αποθηκεύει κρυπτογραφημένα δεδομένα σχετικά με το πώς μοιάζει αυτό στον επεξεργαστή του. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιος παραβιάσει το κινητό σας, πολύ απλά δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο εν λόγω δεδομένο.

Η Apple σημείωσε, επιπλέον, ότι ούτε κάποια third-party εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα αποτυπώματά σας.

Όπως δηλώνουν, εξάλλου, από την αμερικανική εταιρεία, οι χρήστες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία Touch ID χρειάζεται να δημιουργήσουν και ένα passcode ως backup. Μόνο αυτός ο κωδικός (και όχι κάποιο δάκτυλο) μπορεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο αν γίνει reboot ή δεν ξεκλειδωθεί για ένα διάστημα 48 ωρών. Πρόκειται για μία ακόμη προστασία ασφαλείας, που θα εμποδίσει hackers από το να έχουν πρόσβαση στο κινητό σας εύκολα.

Δεν ξέρουμε αν, μετά από όλα αυτά, αισθάνεστε περισσότερο ήσυχοι για τον fingerprint reader του iPhone 5S, ωστόσο η Apple έχει δώσει τις απαντήσεις της.




Στο 02:17 του video, η Apple εξηγεί ότι τα βιομετρικά δεδομένα αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα στο iPhone, και όχι στο iCloud ή στους servers της Apple.


Δεν υπάρχουν σχόλια: