Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

iPhone 5C Και iPhone 5S Επίσημα!


Η Apple μόλις ανακοίνωσε τα νέα iPhone. Το μεγάλο event της Apple σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους της αλλά και στους λάτρεις της τεχνολογίας. Την παρουσίαση ξεκίνησε φυσικά ο Tim Cook ο οποίος όμως έδωσε τα σκήπτρα στον Phil Schiller ο οποίος και ξεκίνησε με το πολυαναμενόμενο iPhone 5C!



Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε πράσινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο και κόκκινο και η πλάτη καθώς και τα πλάγια είναι ένα ενιαίο κομμάτι ανθεκτικό πολυκαρβονικό πλαστικό. Φυσικά στο εσωτερικό υπάρχει ενίσχυση από ατσάλι για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.

Η οθόνη είναι Retina 4 ιντσών, διαθέτει κάμερα iSight με αισθητήρα BSI 8 megapixels και φακό 5 στοιχείων.




Ο επεξεργαστής είναι ένας ισχυρός Α6, υποστηρίζει τις περισσότερες LTE μπάντες από οποιοδήποτε άλλο κινητό, ενώ η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει επίσης Wi-Fi abgn και BT 4.0.

Η τιμή του με διετές συμβόλαιο θα είναι 99$ για το 16άρι και 199$ το 32άρι.

Μαζί με την συσκευή παρουσιάστηκαν και μια σειρά από απίθανες θήκες οι οποίες θα κοστίζουν $29.



Και μετά το 5C ήρθε η σειρά του 5S το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα. Μαύρο, ασημί και χρυσό! Είναι κατασκευασμένο με υψηλής ποιότητας αλουμίνιο και έχει πραγματικά απίθανη ποιότητα.
Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας επεξεργαστής Α7, δηλαδή ένα chip 64 bit με διπλάσιο αριθμό transistor από τον Α6!



Σύμφωνα μάλιστα με την Apple ο νέος επεξεργαστής είναι 40 φορές ταχύτερος από αυτόν του προηγούμενου μοντέλου, υποστηρίζει OpenGL ES 3.0 και θα είναι ιδανικός για απαιτητικό gaming.



Ένα νέο κομμάτι του hardware είναι ο συνεπεξεργαστής Μ7 ο οποίος αναλαμβάνει να διαχειρίζεται την κίνηση. Μάλιστα η Nike έχει έτοιμη και μια νέα εφαρμογή η οποία εκμεταλλεύεται τον Μ7 για όσους γυμνάζονται εντατικά.

Η κάμερα του 5S έχει έναν νέο αισθητήρα ο οποίος είναι 15% μεγαλύτερος για ακόμη πιο ποιοτικές λήψεις. Το flash ονομάζεται True Tone και προσφέρει περισσότερες από 1000 παραλλαγές ώστε να έχετε πάντα την σωστή απόχρωση στις φωτογραφίες σας.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα σταθεροποίησης, ενώ πατώντας το πλήκτρο λήψης η φωτογραφική μπορεί να πάρει 10 frames το δευτερόλεπτο.
'Άλλη μια λειτουργία είναι το slow motion στα 120 fps, ενώ δίνει την δυνατότητα να επιλέγετε ποιο τμήμα της ταινίας θα είναι σε αργή κίνηση και ποιο σε κανονική.



Ένα νέο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του 5S είναι το Touch ID. Πρόκειται για έναν αισθητήρα μεγέθους 170 microns, ανάλυσης 500ppi ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο κεντρικό πλήκτρο και μπορεί να αναγνωρίσει το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη.
Η ενσωμάτωση του Touch ID είναι τόσο καλή στο IOS 7 που σας επιτρέπει ακόμη και να κάνετε αγορές από το iTunes μόνο με το δάχτυλό σας. Φυσικά σας επιτρέπει να προγραμματίζετε πολλαπλά αποτυπώματα αν το θέλετε. Και για όσους έχουν ανησυχίες για τα προσωπικά τους δεδομένα, η Apple δήλωσε ότι καμία πληροφορία δεν σώζεται στους servers της Apple ή στο iCloud.

Το κόστος για να αποκτήσετε το νέο iPhone 5S; $199 για το 16GB, $299 για τα 32GB και $399 το μοντέλο των 64GB.

Και τα δύο νέα iPhone θα βρίσκονται στα καταστήματα στις 20 Σεπτεμβρίου, στην αρχή σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Μεγάλη Βρετανία.

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 100 χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: