Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στον χορό των "έξυπνων" ρολογιών και η Qualcomm με το Toq

Δεν κυκλοφορούν μόνο η Sony και η Samsung "έξυπνα" ρολόγια, αλλά και η Qualcomm, που ανακοίνωσε σε event στο San Diego τη δική της πρόταση με την ονομασία Toq.



Το νέο smartwatch διαθέτει Mirasol οθόνη που μπορεί να είναι εύκολα ορατή ακόμη και κάτω από το φως του ήλιου (σημείο που πάσχουν άλλες σχετικές προτάσεις) ενώ δε "στεγνώνει" εύκολα και την μπαταρία της συσκευής, μπορεί να συνδεθεί με το smartphoneσας (αρκεί να ενσωματώνει από την έκδοση 4.0.4 του Android και πάνω), αλλά και ναφορτίζει ασύρματα με τη βοήθεια μίας ειδικής βάσης που λειτουργεί και ως θήκη.

Χάρη σε ένα ειδικό interface, σας επιτρέπει να ελέγχετε τον καιρό, την ώρα, το ημερολόγιο, τις κλήσεις ή τα μηνύματά σας. Όπως αναφέρει η Qualcomm, το software που χρησιμοποιεί η συσκευή μπορεί να αναβαθμιστεί, ενώ σύντομα πιθανότατα να μπορεί να συνεργαστεί και με το iOS.

Η επικοινωνία με το smartphone σας γίνεται μέσω Bluetooth, ενώ το ρολόι θα κυκλοφορήσει και με Bluetooth ακουστικά που σας επιτρέπουν να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική.



Όσο για την αυτονομία του, σύμφωνα με την εταιρεία, φτάνει τις 5 μέρες (σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν της... μίας μέρας που ανακοίνωσε η Samsung για το Galaxy Gear).

Θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, αρχικά σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, και σε τιμή που θα προσεγγίζει στις ΗΠΑ τα 300 δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: