Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

To iOS 7 έφτασε: Κάτοχοι iPhone,iPad,iPodtouch κάντε την αναβάθμιση αξίζει!!

ios_7_hero_greek_2

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση στο iOS είναι εδώ και λίγα λεπτά διαθέσιμη για iPhone, iPad και iPodtouch. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις->Γενικά->Ενημέρωση λογισμικού και ξεκινήστε την εγκατάσταση!

(Σημείωση: Εξαιτίας του αναμενόμενου φόρτου που θα υπάρξει στους servers της Apple ενδέχεται να μην σας εμφανιστεί εκείνη ακριβώς την στιγμή η ειδοποίηση ή η λήψη να γίνεται πολύ αργά. Προσπαθήστε αργότερα)

Σε κάθε νέα σημαντική έκδοση του iOS όπως αυτή του iOS 7 απαιτείται η εγκατάσταση νέου iTunes. Θα ενημερωθείτε για την εγκατάσταση της νέας έκδοσης του iTunes 11.1 που λογικά θα είναι διαθέσιμη για download κάποια στιγμή σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Μόλις γίνει η αναβάθμιση του iTunes 11 μένει ένα ακόμα βήμα για την εγκατάσταση του iOS 7 και αυτό είναι το backup. Κάντε backup πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση του αγαπημένου σας iPhone 4, 4S, iPhone 5, iPad και iPad mini. Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά θα μπορείτε να κάνετε Restore και να επαναφέρετε το iOS στην κατάσταση που ήταν πριν.

Ανάλογα τις επιλογές το backup γίνεται στο iCloud ή στο PC/Mac. Δεν έχει σημασία, φροντίστε να έχετε σίγουρα ένα αντίγραφο backup με το νέο iTunes 11 πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση του iOS 7.

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή να κατεβάσετε, υπάρχει μια καλή πιθανότητα δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στη συσκευή σας - η λήψη απαιτεί 3,0 GB της αποθήκευσης



Τo iOS 7 υποστηρίζουν:

iPhone
iPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C
iPhone 5S

iPad
iPad 2
Third-generation iPad with Retina
Fourth-generation iPad with Retina
iPad mini

iPod touch
Fifth-generation iPod touch

Τo iOS 7 και οι αλλαγές στο iphone:

Το Control Center παρέχει άμεση πρόσβαση σε ρυθμίσεις και εγκατεστημένες εφαρμογές με ένα απλό swipe της οθόνης προς τα πάνω. Ρυθμίσεις όπως η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του Airplane mode, του Wi-Fi, η ρύθμιση της φωτεινότητας ακόμα και το άνοιγμα του πίσω led για χρήση ως φακό (flashlight) είναι πλέον προσβάσιμες άμεσα και γρήγορα.

Το κέντρο γνωστοποιήσεων αλλάζει τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά με την προσθήκη tabs που σας μεταφέρουν άμεσα στην επιθυμητή χρονική περίοδο. Επιλέξτε το tab Today για να δείτε τις γνωστοποιήσεις της τρέχουσας ημέρας, All για να δείτε όλες τις διαθέσιμες γνωστοποιήσεις και Missed για να δείτε αυτές που χάσατε μέσα στο τελευταίο 24ώρο.

Το multitasking αναβαθμίζεται και γίνεται “εξυπνότερο”. Το λειτουργικό “μαθαίνει” από τη χρήση σας και ανανεώνει τις εφαρμογές αυτόματα στο παρασκήνιο για εσάς. Έτσι αν π.χ συνηθίζετε να κοιτάτε το twitter στις 7 το απόγευμα, όταν τελειώνετε την εργασίας σας, το iOS θα φροντίσει να ανανεώσει εκείνη την ώρα το Timeline σας, ώστε μόλις ανοίξετε την εφαρμογή να έχετε έτοιμο το περιεχόμενο για κατανάλωση.


Το Airdrop είναι η νέα λειτουργία διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ χρηστών iOS. Μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και γενικότερα αρχεία διαφόρων ειδών εύκολα και γρήγορα. Η λειτουργία βρίσκεται ενσωματωμένη σε οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει διαμοιρασμό αρχείων και κάνει χρήση του WiFi και του bluetooth για την αποστολή/λήψη των αρχείων, μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης για απόλυτη ασφάλεια. Το Airdrop υποστηρίζουν:

iPhone
  • iPhone 5
  • iPhone 5C
  • iPhone 5S
iPad
  • Fourth-generation iPad with Retina
  • iPad mini
iPod touch
  • Fifth-generation iPod touch

Μεγάλη αναβάθμιση για το Find My iPhone με πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας. Πλέον στο κλεμμένο σας iPhone δεν μπορεί απενεργοποιηθεί το Find My iPhone ή να γίνει διαγραφή των ρυθμίσεων σας αν δεν εισαχθούν τα αντίστοιχα Apple ID και password! Επιπλέον, για την ενεργοποίηση εκ νέου της συσκευής απαιτείται και πάλι το Apple ID και password, καθιστώντας έτσι την συσκευή άχρηστη για οποιοδήποτε άλλον εκτός από εσάς.



via






Δεν υπάρχουν σχόλια: