Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Samsung Galaxy Round. Επίσημο το πρώτο κινητό με κυρτή οθόνη


Μετά από αρκετές φήμες και μία σχεδόν επίσημη διαρροή χθες το βράδυ, το πρώτο κινητό της Samsung με κυρτή οθόνη είναι γεγονός. Πρόκειται για το Galaxy Round το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα για την κορεατική αγορά από την SK Telecom.

Όπως αντιλαμβάνεστε η προσοχή όλων, όσον αφορά τη συσκευή, πέφτει στην κυρτή οθόνη η οποία έχει μέγεθος 5,7 ίντσες είναι τεχνολογίας Super AMOLED και έχει ανάλυση 1080p.

H Samsung αναφέρει ότι το ιδιαίτερο concept της κυρτής οθόνης της συσκευής δεν είναι απλά μέρος του design της και υπόσχεται μία σειρά από software tweaks που θα την εκμεταλλεύονται. Για παράδειγμα, γέρνοντας το τηλέφωνο προς τη μία πλευρά, θα μπορείτε να βλέπετε ειδοποιήσεις, το επίπεδο της μπαταρίας και ακόμη περισσότερα.

Χάρη στη λειτουργίαBounce UX, θα μπορείτε να ελέγχετε τη μουσική σας εύκολα, ακόμη κι όταν η οθόνη της συσκευής είναι κλειστή και ο music player ενεργός, με απλές πιέσεις στο αριστερό ή το δεξί μέρος της για να παίξει το προηγούμενο ή το επόμενο κομμάτι.

Επιπλέον, η λειτουργία Mirror Side σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός φωτογραφικού album κλίνοντας το κινητό αριστερά ή δεξιά.



Στα υπόλοιπα specs του περιλαμβάνει τετραπύρηνο Snapdragon 800 στα 2.3GHz, 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικό χώρο με επέκταση μέσω microSD και κάμερες 13 και 2MP.

Το λειτουργικό που ενσωματώνει είναι το Android 4.3 με το γνώριμο UI της Samsung. Το πάχος της συσκευής φτάνει τα 7,9 χιλιοστά και το βάρος της φτάνει τα 154 γραμμάρια, ενώ η μπαταρία φτάνει τα 2.800mAh.




Στην Κορέα θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Οκτωβρίου σε "Luxury Brown" απόχρωση και θα κοστίζει 1 εκατ. won (περί τα 736 ευρώ), ενώ δε γνωρίζουμε ακόμη αν θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά.



Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο με το Roll Effect σε δράση







Δεν υπάρχουν σχόλια: