Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Samsung Galaxy S4 ANT+ support στο Android 4.3



Πιθανώς η μεγαλύτερη είδηση που βγήκε από το ANT + Συμπόσιο την περασμένη εβδομάδα ήταν ανακοίνωση της Samsung ότι θα κυκλοφορήσει ANT + υποστήριξη σε όλες τις συσκευές S4 μέσα από την ενημέρωση σε έκδοση Android 4.3. 

Το ANT + (μερικές φορές ANT + ή ANT Plus) είναι ενα πρωτόκολλο που επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία ενος δικτύου αισθητήρων όπως «υπολογιστών ποδήλατου, διάγνωσης, μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, καρδιακών παλμών , κ.λπ. 


Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΝΤ + αμέσως θα γίνει διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 εκατομμύρια συσκευές S4. Περαιτέρω , όλες οι μελλοντικές Samsung κινητές συσκευές ( δηλαδή , το ενδεχόμενο S5 ) θα πάρει επίσης ANT + υποστήριξη , και θα διευρύνει πέρα από ακριβώς την παραπάνω λίστα . 

Η ενημερωμένη έκδοση που επιτρέπει το ANT + σε αυτές τις συσκευές θα περιλαμβάνεται ως μέρος της αναβάθμισης σε Android 4.3, καθώς θα επιτρέπει και την πλήρη συμβατότητα σε Bluetooth Smart συσκευές.

Με την προσθήκη του ANT + θα είναι σε θέση να συνδεθεί με οποιαδήποτε ANT + αισθητήρα και με εφαρμογές που την υποστηρίζουν - όπως ANT + Ιμάντες Καρδιακού Ρυθμού , ANT + μετρητή ενέργειας , ANT + αισθητήρες ποδηλασία (ταχύτητα / ρυθμό ) , και οτιδήποτε άλλο που μια εφαρμογή θέλει να συνδεθείτε ( όπως θα δείτε στις παρακάτω ενότητες ) . 

Περαιτέρω , η εφαρμογή Υγείας S Health που βρίσκεται στα S4 και Note 3 θα συνδεθεί απευθείας σε μαι πληθώρα τέτοιων αισθητήρων αμέσως.

IMG_2977

Αυτό που είναι ενδιαφέρον εδώ είναι ότι νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα κομμάτι ενός καταλύτη για την δημιουργία  Android ANT + apps . 

Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες όπως η Strava ή Garmin θα μπορούσαν να αναπτύξουν εφαρμογές για να εκμεταλλευθούν καλύτερα τους αισθητήρες.

IMG_3695

Εκτός από τις αλλαγές στην υποστήριξη  ANT + αλλαγές έρχονται και στην πλατφόρμα συσκευή της Samsung , στην εφαρμογή S Health .

Η S Υγεία εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα κομμάτι από ένα κομβικό σημείο για την υγεία  και γενικά ότι σχετίζεται με δραστηριότητα στο τηλέφωνο . Η εφαρμογή θα είναι εγκατεστημένη από προεπιλογή στο Samsung Note 3 , S4 και S4 mini.

H εφαρμογή χωρίζεται σε σε ορισμένους βασικούς τομείς : Άσκηση ( αντιστοίχιση με αισθητήρες / διατάξεις ) , Τροφίμων ( log τροφίμων ) , Περπάτημα ( αισθητήρας περπατήματος) , επίπεδο άνεσης (Θερμοκρασία και Υγρασία) , και το βάρος ( παρακολούθηση βάρους ) .

IMG_3683

IMG_3696

IMG_3689

Το Samsung Galaxy S4 μετα την αναβάθμιση σε Android 4.3 θα υποστηρίζει σύνδεση με ενα μεγάλο εύρος συσκευών όπως:

Ζυγαριές :
Tanita BC- 1500 ( ANT + )
Tanita BC- 1100F ( ANT + )
Tanita BC- 1000 ( ANT + )
A & D Medical UC - 324ANT ( ANT + )
OMRON HBF - 206IT , BF - 206BT ( Bluetooth )
A & D Medical UC - 321PBT - C ( Bluetooth )
Samsung EI - HS10 ( Bluetooth )

Πιεσόμετρα :
A & D UA - Medical 851ANT ( ANT + )
OMRON HEM - 708180IT , 708- BT , BP792IT ( Bluetooth )
A & D UA - Medical 767PBT - C ( Bluetooth )

Οθόνες Καρδιακού Ρυθμού :
Garmin Ιμάντες HR ( ANT + )
Wahoo Ιμάντες HR ( ANT + )
Ιμάντες HR Timex ( ANT + )
Adidas MiCoach HR Strap ( ANT )
( Φυσικά , πραγματικά καμία ANT + HR ιμάντα θα λειτουργήσει)
Samsung EI - ΗΗ10 ( Bluetooth Smart )

Μετρητές Σακχάρου
iSens CareSens N σύνδεσης ( Bluetooth )
Infopia HealthPro ( USB )
LifeScan UltraEasy ( USB )
LifeScan UltraMini ( Bluetooth )

Ρολόγια :
Samsung Galaxy Gear ( Bluetooth )

Αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στο ANT + Fitness συσκευές εξοπλισμού ( όπως διαδρόμους και στάσιμα ποδήλατα ).

Επιπλέον σε επόμενη αναβάθμιση της εφαρμογής θα προστεθούν και:

Καταγραφή γλυκόζης , Speed ​​Bike , Speed ​​Bike και Cadence , Racquet

image

Όλες αυτές οι προσθήκες θα δώσουν στους fan της άθλησης πολλές και νέες δυνατότητες.
via 

Δεν υπάρχουν σχόλια: