Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Tesla Motors Autopilot function is here!



Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους η εταιρία αρχισε να εξοπλίζει το Model S με το υλικό για να καταστεί δυνατή η σταδιακή εισαγωγή των αυτοκινήτων στην autopilot εποχη: ένα εμπρός ραντάρ, μια κάμερα , και αισθητήρες υπερήχων 12 μεγάλου βεληνεκούς τοποθετημένοι για να αισθάνονται τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο σε κάθε κατεύθυνση σε όλες τις ταχύτητες, και ένα υψηλής ακρίβειας ψηφιακά ελεγχόμενο ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης.  



Με το σημερινό "update" στα Tesla model S έκδοση 7.0 του λογισμικού ενεργοποιεί αυτά τα εργαλεία για να παραδώσει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας, σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε συνδυασμό με τις δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης που προσφέρεται ήδη στο Model S. 

Αυτά τα  χαρακτηριστικά αποτελούν απο μονα τους  ενα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα αυτόματου πιλότου και χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους αισθητήρες: κάμερα, ραντάρ, υπέρηχοι, και GPS.  

Ενεργοποίηση των λειτουργιών μέσω της κεντρικκής οθόνης!!


Τα συστήματα αυτά αλληλοενισχύονται προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο ανατροφοδότηση δεδομένων από το στόλο Tesla, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα  συνεχώς τη μάθαίνει και βελτιώνεται. Ο αυτόματος πιλότος επιτρέπει το Model S  να κατευθύνει μέσα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας , να αλλάξει λωρίδα με το απλό πάτημα των φλας, και τη διαχείριση της ταχύτητας με  επίγνωση του cruise control. Ο ψηφιακός έλεγχος των κινητήρων,των φρένων, και συστήματος διεύθυνσης  βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων από το μέτωπο και τις πλευρές. 
Το αυτοκίνητό μπορεί επίσης να ανιχνεύσει ένα χώρο στάθμευσης,και να ειδοποιεί όταν κάποιος είναι διαθέσιμος, και να παρκάρει αυτόνομα.

Autopilot


Ενω ο αυτόματος πιλότος δουλεύει, η εταιρία δηλώνει το λογισμικο ως beta εκδοση και τονιζει πως οι οδηγοί πρέπει να έχουν τα χέρια τους μονίμως στο τιμόνι και ότι ο οδηγός εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για τον τελικό έλεγχο του αυτοκινήτου. Τονίζει  οτι ο αυτόματος πιλότος λειτουργεί όπως τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι πιλότοι του αεροπλάνου όταν οι συνθήκες είναι σαφείς και οτι η πραγματική αυτόνομη οδηγηση απο σημειο Α σε σημείο Β είναι ακόμα μερικά χρόνια μακριά.



Για να είναι δυνατή η μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση η Tesla συλλέγει δεδομένα εδω και καιρό με την βοήθεια των Tesla Model S που βρίσκονται ήδη στο δρομο. Με τα δεδομένα που καταγράφονται απο τα GPS των αυτοκινήτων κατασκευάζει νέους ψηφιακούς χάρτες υψηλής ανάλυσης, οι οποίοι περιέχουν κάθε κυκλοφοριακή γραμμή και όχι απλα μια γραμμή που χαρακτηρίζει τις οδούς οπως γινεται μέχρι τώρα.

O Elon Musk το ονόμασε αυτό  "fleet learning network" όπου όλα τα αυτοκίνητα συμβάλυον σε μια κοινή βάση δεδομένων. Όταν ένα αυτοκίνητο μαθαίνει όλα μαθαίνουν.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επίσης την πιο σημαντική οπτική ανανέωση για τις ψηφιακές οθόνες για κάθε μοντέλο S σε όλο τον κόσμο με τον πίνακα οργάνων να είναι εστιασμένος περισσότερο στον οδηγό και περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες απο τους νέους αισθητήρες .

Επιπλέον αναφέρει οτι μέσω των ενημερώσεων over-the-air λογισμικού, θα κρατάει το στόλο τον αυτοκινήτων  συνεχώς ενημερωμένο.

Κάποιοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν νωρίς

via TeslaMotors, jalopnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: