Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εύκολη εκτύπωση και σε 3D από τα νέα Windows 8.1


Windows 8.1 Start Screen 3D Printer 1200



Αυτό τον καιρό όλοι μιλάνε για την νέα μόδα στους εκτυπωτές η οποία είναι η 3D εκτύπωση με τους συγκεκριμένους να γίνονται γρήγορα πιο προσιτοί και πιο ικανοί. 




Ο 3D Σχεδιασμός και εκτύπωση ενός μοντέλου μέχρι σήμερα ήταν μία δύσκολη διαδικασία, επειδή χρειαζόταν μια σειρά από βήματα αρκετα χρονοβόρα.  Στην αρχή χρειαζόταν CAD Σχεδιασμός: Η διαδικασία σχεδιασμού ξεκινά με λογισμικό CAD (SolidWorks για παράδειγμα) για να δημιουργήσει ένα παραμετρικό στερεό μοντέλο του μέρους ή του αντικειμένου που σχεδιάζει. Στο επόμενο βήμα γινόταν εξαγωγή σε ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο έκανε ελεγχο λαθών, μετά στο τρίτο βήμα ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο έλεγχε και βελτίωνε το μοντέλο ώστε σίγουρα να εκτυπωθεί σωστά και τέλος ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο έλεγχε γενικά την εκτύπωση όπως σε ένα 2D εκτυπωτή.

Όλα αυτά στα νέα Windows 8.1 τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα αλλάζουν με την δημιουργία ενός περιβάλλοντος εκτύπωσης το οποίο ενσωματώνεται σε οποιαδήποτε εφαρμογή 3D κάνοντας την εκτύπωση ενός μοντέλου υπόθεση λίγων κλικ. 


Η 3D σειρά εκτύπωσης στα Windows 8.1 μοιάζει πολύ παρόμοια:

  • Η λίστα των διαθέσιμων 3D εκτυπωτών
  • Ο χρήστης επιλέγει το 3D εκτυπωτή να χρησιμοποιήσει
  • Επιλέγονται οι επιλογές εκτύπωσης
  • Στην εφαρμογή, το 3D μοντέλο μετατρέπεται σε 3MF μορφή.
  • Στον αγωγό 3D εκτύπωσης, 3D οδήγησης εκτυπωτή εξάγει το 3MF πακέτο και το μετατρέπει σε μια μορφή κατανοητή από τον εκτυπωτή
  • Τα δεδομένα αποστέλλονται στον εκτυπωτή 3D.

Και εδώ είναι η προκύπτουσα ροή των δεδομένων για την 3D αγωγού εκτύπωσης:







Ένα παράδειγμα 3D εκτυπωτή είναι το συγκεκριμένο με ονομασία FORM 1 το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το kickstarter link και το Cube από την 3D Systems το οποίο παρουσιάζεται στο βίντεο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: