Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το 80% των smartphones παγκοσμίως έχει λειτουργικό Android

Σύμφωνα με την αναφορά της Strategy Analytics, το ποσοστό ρεκόρ που έχει καταφέρει το λειτουργικό που διαχειρίζεται η Google, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα καλού marketing. Θεωρείται το εργαλείο που οδηγεί την έκρηξη της αγοράς smartphones. Φανταστείτε πως 6 μήνες πριν, το market share του Android στην παγκόσμια αγορά smartphones ήταν 10 ολόκληρες μονάδες πιο κάτω. Πώς τα καταφέρνει;

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, αλλά και τη λογική, τρεις είναι οι παράγοντες που καθιστούν το Android το κυρίαρχο λειτουργικό σε αυτό τον κόσμο: το χαμηλό κόστος χρήσης από τους κατασκευαστές, το τεράστιο δίκτυο από κατασκευαστές hardware που έχουν σαν πρώτη τους προτεραιότητα το Android και το τεράστιο κατάστημα με τις άπειρες εφαρμογές.

Κι αν το Android κερδίζει 10 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα εξάμηνο στο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, ποιος είναι ο χαμένος; Μα η Apple και το iOS που έχει περιοριστεί σε ένα μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 14%. Κερδισμένη όμως, θεωρείται και η Microsoft με ταWindows Phone να έχουν αποκτήσει πια ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 4% που, δεν το λέει κανείς πολύ, αλλά είναι σχετικά ικανοποιητικό σε σχέση με τις αργές κινήσεις που κάνει η εταιρεία του Redmond για την υιοθέτηση του λειτουργικού της.

Είναι καλό που κυριαρχεί το Android σε ποσοστό 80% μίας ολοένα και αυξανόμενης αγοράς;Ναι. Είναι ωραίο που ένα σχετικά ελεύθερο λειτουργικό οδηγεί τις εξελίξεις. Θα σας πούμε όμως πως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή που λέει πως, όταν «κυριαρχεί» κάτι, σημαίνει πως δεν μένει χώρος για κάτι άλλο. Κάτι καλύτερο, ή κάτι διαφορετικό. Αγαπάμε Android, το ξέρετε, αλλά θα θέλαμε να βλέπουμε συνεχώς καλύτερα λειτουργικά, συνεχώς καλύτερες και πιο αξιόπιστες συσκευές. Όσο θα έχει ανταγωνισμό, το οποιοδήποτε λειτουργικό, θα γίνεται καλύτερο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: