Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Sony RX100 ii και RX1R "Οι μεγάλες μικρές"

Cyber-shot RX100 II
Η νέα φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX100 II, από τη Sony,ειναι η εξέλιξη της RX100 και έρχεται να θέσει νέα standar στην compact κατηγορία. Με κομψό σχεδιασμό από ανθεκτικό και ελαφρύ αλουμίνιο, είναι ο ιδανικός σύντροφος στα ταξίδια, για φωτογράφους που ενδιαφέρονται για την ποιότητα και θέλουν φωτογραφίες επιπέδου DSLR από μία φωτογραφική μηχανή τσέπης, με πλούσιες επιλογές ελέγχου.
Ο αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor R 1.0-type CMOS, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, αυξάνει την ευαισθησία, ενώ παράλληλα μειώνει τον ψηφιακό θόρυβο στη φωτογραφία σε δύσκολες σκηνές με χαμηλό φωτισμό. Ο αισθητήρας συνδυάζεται με έναν εξαιρετικό φωτεινό φακό f1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T,και η διαφορά είναι αισθητή σε κάθε περίσταση από τις ιδιαίτερα ευκρινείς και φυσικές φωτογραφίες ως και τα Full HD βίντεο.



Ενα ακόμα έξτρα χαρακτηριστικό που κάνει την συγκεκριμένη φωτογραφική άκρως ανταγωνιστική είναι οι δυνατότητες δικτύωσης που προσφέρει. Χάρη στο Wi-Fi, μπορείτε εύκολα να συνδέετε τη φωτογραφική μηχανή, ασύρματα, με το smartphone σας και να μεταφέρετε φωτογραφίες ή βίντεο, για να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας. Επιπλέον πρόκειται για την πρώτη φωτογραφική μηχανή, από τη Sony, που διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communication).Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα, απλά αγγίξτε την κινητή σας συσκευή Android με την RX100 II και θα δημιουργηθεί αυτόματα μια ασύρματη σύνδεση. Χάρη στη λειτουργία One-touch Remote, μπορείτε, ακόμα, να απελευθερώσετε το κλείστρο από το smartphone σας — κάτι που είναι απαραίτητο, όταν δεν θέλετε να λείπετε από τις ομαδικές φωτογραφίες σας.
Η οθόνη που έχει η φωτογραφική μηχανή ειναι φωτεινή και γεμάτη λεπτομέρειες τεχνολογίας LCD White Magic 3.0-type η οποία έχει την ικανότητα να γέρνει προς τα πάνω και κάτω και σας προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία για να συνθέσετε με άνεση τις σκηνές σας. 
Η συμβατότητα με την τεχνολογία TRILUMINOS Colour διασφαλίζει αναπαραγωγή με ακόμα πιο πλούσια, πιο φυσικά χρώματα στις τηλεοράσεις BRAVIA νέας γενιάς που διαθέτουν τεχνολογία TRILUMINOS Display.
Στις λειτουργίες βίντεο Full HD έρχεται να προστεθεί και η λήψη 24p/25p για ομαλές και κινηματογραφικές ταινίες.
Cyber-shot RX1R

Η RX1R στηρίζεται στην εκπληκτική ισχύ απεικόνισης της RX1 και ανεβάζει σε νέα ύψη την τέλεια, από πλευράς pixel, ποιότητα εικόνας. Τα μοντέλα της σειράς R έχουν να επιδείξουν ακόμα πιο εντυπωσιακή ανάλυση στις φωτογραφικές μηχανές τσέπης. 
Η φωτογραφική μηχανή RX1R, που απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας, αφαιρεί ένα οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων (Optical Low Pass Filter - OLPF) μπροστά από τον αισθητήρα το οποίο περιορίζει χρωματικά σφάλματα και εγγυάται άψογη σύλληψη των λεπτομερειών χωρίς θόλωμα ή διασκορπισμό. Ως αντιστάθμισμα στην αφαίρεση του OLPF, οι λειτουργίες επεξεργασίας της φωτογραφικής μηχανής έχουν βελτιωθεί, ώστε να διατηρούν την ευκρίνεια της εικόνας χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση φακού/αισθητήρα.
 Αυτή η τροποποιημένη έκδοση RX1R φέρνει νέα επίπεδα ρεαλισμού σε φωτογραφίες τοπίων και άλλων θεμάτων, που έχουν πολλές λεπτομέρειες, και δίνει στους λάτρεις της φωτογραφίας τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με πρωτόγνωρη σαφήνεια. Και ενώ το βάρος και οι διαστάσεις παραμένουν τα ίδια με την εξαιρετική RX1, η ειδική έκδοση RX1Rδιαθέτει περαιτέρω βελτιώσεις, για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς φωτογράφους.
 Επιπλέον, όταν βλέπετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας σε τηλεοράσεις BRAVIA, με τεχνολογία TRILUMINOS Display, θα απολαμβάνετε ακόμα πιο πλούσια και πιο φυσικά χρώματα χάρη στη συμβατότητα με την τεχνολογία TRILUMINOS Colour. Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε ένα προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο, ώστε, όταν γυρίζετε βίντεο, να εγγράφετε Full HD soundtrack ταινιών, με ακόμα μεγαλύτερη καθαρότητα.
 Τον Σεπτέμβριο του 2012, παρουσιάστηκε η Cyber-shot DSC-RX1, η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με σταθερό φακό στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα 35mm full-frame με 24,3 ενεργά megapixel. Έχει ήδη βραβευτεί σε πολλούς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς στην Ευρώπη, όπως αυτόν για την Καλύτερη Premium Camera στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: