Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

MakerBot: Εύκολος τρόπος αναπαραγωγής αντιγράφων.

Ascani_makerbot_-14
Picture via Mashable
















H εταιρεία MakerBot παρουσίασε την Παρασκευή τον πρώτο 3D scanner επιφάνειας εργασίας, που σας επιτρέπει να σαρώσετε αντικείμενα που μπορούν στη συνέχεια να αναπαραχθούν και να εκτυπωθούν σε 3D.

Ο σαρωτής δημιουργεί 3D ψηφιακά αρχεία του σχεδιασμού που είναι έτοιμα να τα εκτυπώσετε σε 12 λεπτά. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, αν έχετε ένα μικρό ειδώλιο ή ένα κέλυφος που θέλετε να αναπαραχθεί, ο σαρωτής θα δημιουργήσει το αρχείο και ο 3D εκτυπωτής θα χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσουμε από ένα μοντέλο.

Ascani_makerbot-6
Picture via Mashable


















Ο ψηφιοποιητής παίρνει διαδοχικές φωτογραφίες του αντικειμένου καθώς περιστρέφεται αργά σε κάτι που μοιάζει με ένα πικάπ. Το συνοδευτικό λογισμικό - συμβατή για υπολογιστές Mac, και Linux - επεξεργάζεται τη σαρωμένη εικόνα για να την ερμηνεύσει ως ένα αντικείμενο. Θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα κάθε φορά που θέλετε να σαρώσετε κάτι, όπως η επιλογή, αν η σκίαση ενός αντικειμένου είναι ανοιχτό ή σκούρο.

Μπορεί να χωρέσει αντικείμενα που μετρούν μέχρι 20 x 20 εκατοστά. Μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα στοιχεία σε ένα μέγεθος 5 χ 5 ίντσες, αλλά χάνει κάποια ακρίβεια όταν είναι μικρότερο από αυτό.

Η συσκευή, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου,θα κοστίζει περίπου 1400 δολάρια και θα προορίζεται όχι μόνο για τις εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν εκτυπωτές MakerBot του (όπως η NASA και η General Electric) - αλλά επίσης έχει σαν στόχο τον μέσο καταναλωτή.

Ascani_makerbot-7
Picture via Mashable


via


Δεν υπάρχουν σχόλια: