Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι νέοι iMac με επεξεργαστή Haswell και Iris Pro graphics.


Η Apple ανακοίνωσε τη νέα σειρά των υπολογιστών iMac με επεξεργαστές Intel quad-core τέταρτης γενιάς (“Haswell”), επόμενης γενιάς Wi-Fi και γρηγορότερη PCIe flash storage. 
«Το iMac συνεχίζει να αποτελεί το παράδειγμα για το πόσο όμορφο, γρήγορο και διασκεδαστικό μπορεί να είναι ένας υπολογιστής», αναφέρει ο Phil Schiller. «Μέσα στο λεπτό αλουμινένιο περίβλημα ο νέος iMac έχει τους τελευταίους επεξεργαστές της Intel, γρηγορότερα γραφικά, W-Fi 802.11ac και γρηγορότερο PCIe flash storage».

Το βασικό 21.5-inch Mac έρχεται με 2.7GHz quad-core Intel Core i5 επεξεργαστή και Iris Pro γραφικά ενώ το αναβαθμισμένο 21.5-inch καθώς και το 27-inch iMac διαθέτουν επεξεργαστή έως 3.4GHz και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 700 με διπλάσια μνήμη και 40 τοις εκατό γρηγορότερη απόδοση από την προηγούμενη γενικά.

Για την υπέρτατη απόδοση μπορείτε να αναβαθμίσετε σε quad-core Intel Core i7 επεξεργαστή έως 3.5GHz και NVIDIA GeForce GTX 780M με 4GB μνήμη.

Ο νέους Fusion Drive των iMac προσφέρει έως και 50 τοις εκατό γρηγορότερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά συνδυάζοντας την μεγάλη χωρητικότητα των παραδοσιακών σκληρών δίσκων με την υψηλή απόδοση των flash για να επιτύχει μικρότερους χρόνους έναρξης και εκκίνησης εφαρμογών και αρχείων.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 1TB ή 3TB ενώ η επιλογή για μόνο δίσκο flash φτάνει πλέον μέχρι και το 1TB.

Όσον αφορά τη μνήμη RAM το βασικό μοντέλο έρχεται με 8GB ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας μέχρι τα 32GB. Θα βρείτε, επίσης, δύο θύρες Thunderbolt και τέσσερις θύρες USB 3.0.

Τα νέα iMac είναι διαθέσιμα από σήμερα στο αμερικάνικο κατάστημα της Apple. Θα σας ενημερώσουμε μόλις μάθουμε τη διαθεσιμότητα στην Ελλάδα αλλά και τις τιμές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: