Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Canyon project MRSC Connected: Άνεση και ασφάλεια


H Canyon δημιούργησε το Projekt MRSC Connected ποδήλατο με την ιδέα ότι η άνεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Για να επιτευχθεί αυτό εγκατάστησε αισθητήρες στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου, πάνω στο τιμόνι (το οποίο προέρχεται Aeroad Canyon CF SLX) και έτσι μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση του οδοστρώματος.


Οι αναρτήσεις του ποδηλάτου αποτελούνται από στοιχεία carbon (αναγνωρίσιμα από τα καμπύλα κομμάτια στο κάτω μέρος του εμπρόσθιου πιρουνιού και πίσω από το σωλήνα του καθίσματος), επιτρέποντάς τους να ενεργούν ως αποσβεστήρες με 15 mm διαδρομή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε ένα αεροδυναμικό, ελαφρύ και άνετο ποδήλατο που μπορεί να χειριστεί όλα τα είδη των δρόμων.



Η Canyon εξόπλισε το ποδήλατο με ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων και υδραυλικά δισκόφρενα. Επιπλέον οι τροχοί δένουν με την χρήση αξόνων για να αυξηθεί η στιβαρότητα και η απόδοση κατά το φρενάρισμα.

Η τεχνολογία δεν σταματάει εδώ καθώς υπάρχει ενσωματωμένη στον σκελετό του ποδηλάτου μια μονάδα ελέγχου η οποία ενσωματώνει τεχνολογία GPS καθώς και τηλεφώνου.



Η ενσωματωμένη μονάδα GPS δείχνει όχι μόνο διαδρομή σας, αλλά επίσης δείχνει πού το ποδήλατό σας βρίσκεται αν είχε κλαπεί. Ακόμα σε περίπτωση ατυχήματος το ποδήλατο είναι ικανό να το καταλάβει μέσω των αισθητήρων και να ειδοποιήσει αυτόματα  οικία άτομα αλλα και κλήση κινδύνου παρέχοντας ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες.



Επιπλέον ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος θα σας προειδοποιήσει πότε είναι καιρός να αντικαταστήσετε κάποιο από τα αναλώσιμα μηχανικά μέρη του ποδηλάτου όπως η αλυσίδα..

Όλες τις πληροφορίες ποδήλατο μπορείτε να τις βρείτε εδώ source

Δεν υπάρχουν σχόλια: