Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Xbox One dashboard update includes faster design and Cortana from Windows 10!


Η Microsoft σχεδιάζει να ενημερώσει την κονσόλα του Xbox One με μια τεράστια νέα ενημέρωση.Το νέο ταμπλό περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην ταχύτητα και τις επιδόσεις, καθώς και ένα σχέδιο που είναι πολύ πιο απλοποιημένο.


Υπάρχει πρόσβαση με ένα κλικ σε πράγματα όπως η κοινή χρήση ή τα επιτεύγματα, και ένα νέο παράθυρο που μπορεί να γλιστρήσει μέσα όταν κάνετε διπλό κλικ στο κουμπί Xbox σε έναν χειριστήριο. Το παράθυρο φαίνεται να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ειδοποιήσεις, μηνύματα, γρήγορες ρυθμίσεις, και τη λίστα των φίλων σας. 

Η μεγαλύτερη νέα προσθήκη στο νέο UI είναι η ενσωμάτωση της βοηθού Cortana από τα Windows 10. Με την Cortana το Xbox One γίνεται ακόμα πιο ισχυρό. Λέγοντας "Γεια σου Cortana, μπορεί κάποιος να κάνει μια σειρά από λειτουργίες απλά με την φωνή του. Μπορεί να καταγράψει τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και να το μοιραστεί η να το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο αμέσως. 
Μπορεί να ξεκινήσει μια συνομιλία να κάνει printscreen την οθόνη και άλλα πολλά απλά με την φωνή του. Η Cortana εμφανίζεται στην πάνω αριστερή πλευρά της διεπαφής και εργάζεται στο παρασκήνιο χωρίς να ενοχλεί καθόλου το παιχνίδι. 


Όπως αναφέρει ο Irving ο στόχος της Microsoft ήταν να επανασχεδιάσει το User Interface της κονσόλας με γνώμονα την ταχύτητα. 
Η Microsoft δεν αναφέρει πότε ακριβώς θα έρθει η νέα αυτή ενημέρωση, αλλά η εταιρεία λέει ότι "έρχεται πολύ σύντομα" και περίπου αρχές φθινόπωρου, περίπου ένα μηνα μετα το ντεμπούτο των Windows 10 που έρχονται στις 29 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: