Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Vivo Xplay3S: Με οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης 2Κ και Snapdragon 800!




O Κινέζος κατασκευαστής Vivo παρουσίασε το πρώτο smartphone με ανάλυση οθόνης υψηλότερη από το 1080p  . Το Vivo XPlay 3S παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Πεκίνο και πρόκειται για το πρώτο smartphone 6 - ιντσών ,με ανάλυση οθόνης 2Κ 2560 x 1440 pixel  τύπου IPS LCD .

Κατά τους τελευταίους μήνες , πολλές εταιρείες έχουν δείξει διάφορες συσκευές προ-παραγωγής με οθόνη 1440p, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος την τοποθετηθεί σε ένα smartphone . Η οθόνη είναι τεράστια σε μέγεθος, καθώς και σε αριθμό pixel , η πυκνότητα εικονοστοιχείων αγγίζει τα 490ppi . Αυτά είναι περισσότερα από την 5 ιντσών οθόνη του Galaxy S4 και την οθόνη του HTC One. Μπορεί η διαγώνιος της οθόνης να είναι 6 ίντσες όμως τα περιθώρια γύρω της, είναι ιδιαίτερα μικρά, ώστε να καταλαμβάνει το 84% της πρόσοψης του smartphone σε σύγκρισή με το LG G2 που η οθόνη του καταλαμβάνει το 75%. 


Εκτός απο πολύ καλή οθόνη έχει και έναν φοβερό επεξεργαστή πρόκειται για έναν Snapdragon 800 στα 2.3GHz και έχει 3GB μνήμης RAM , ακριβώς όπως το Galaxy Note 3 , καθώς υπάρχει 32GB ενσωματωμένη μνήμη. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και στο λεπτότερο σημείο του , έχει μόλις 4,5 χιλιοστά πάχος. Ζυγίζει 172 γραμμάρια συνολικά . Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κάμερα 13 -megapixel ικανή λήψης βίντεο 4K video@30FPS, 2K video@60FPS, 1080p@120FPS και μια δεύτερη στα 5 megapixel. Όλα αυτά τα τροφοδοτεί μια μπαταρία 3200mAh

Όπως και το iPhone 5S και το HTC One Max , το Vivo XPlay 3S διαθέτει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Είναι τοποθετημένος ακριβώς κάτω από τη μονάδα φλας στο πίσω μέρος της συσκευής , και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. 



Η ανάλυση της οθόνης δεν είναι η μόνη νέα τεχνολογία κάνει το ντεμπούτο στο εσωτερικό του XPlay 3S ,η εταιρεία έχει τοποθετήσει το νέο DTS X chip ήχου, το οποίο παρέχει κινηματογραφικό - ήχο από δύο ηχεία surround για να ταιριάζει με την οθόνη κινηματογράφου στιλ του κινητού .



Μένει να δούμε αν η Vivo θα διαθέσει την συσκευή της σε διεθνές επίπεδο , έτσι ώστε να πάρουμε στα χέρια μας αυτή την μοναδική συσκευή.  Επόμενος υποψήφιος για να εισαγάγει το επόμενο επίπεδο της τεχνολογίας smartphone σε ποιότητα και ανάλυση οθόνης είναι η Samsung , και θα μπορούσε να το κάνει με το Galaxy S5 στις αρχές του επόμενου έτους .


 . 




Δεν υπάρχουν σχόλια: