Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Galaxy S5 Camera Explained: HDR, Fast Auto Focus, UI


Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους , ένα από τα πρώτα πράγματα που να δοκιμάσετε κατά τον έλεγχο από ένα νέο smartphone είναι η κάμερα . Η κάμερα μπορεί να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την αγορά ενός νέου τηλεφώνου , έτσι ώστε η ποιότητα της εικόνας είναι υψίστης σημασίας .



H Samsung δημιούργησε ένα εντελώς νέο αισθητήρα εικόνας για το Galaxy S5 , το οποίο προσφέρει υψηλές αναλύσεις που επιτρέπουν μικρές λεπτομέρειες και υφές για να συλληφθούν και να παρέχει αυξημένη ανταπόκριση για την ταχεία - φωτιά ακόμη φωτογραφία και FHD και HD .

Με αυτόν τον αισθητήρα εικόνας στο εσωτερικό του Galaxy S5, επιτρέπεται σε πραγματικό χρόνο η απεικόνιση HDR , η γρήγορη αυτόματη εστίαση, και Επιλεκτική χαρακτηριστικά εστίασης . Σήμερα , πρόκειται να ρίξουμε μια ματιά στην κάμερα του Galaxy S5 .


Ένας από τους μηχανικούς του Galaxy S5 δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του εστίασαν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του HDR ( High Dynamic Range ) κατά τη δημιουργία του Galaxy S5 . Για να κάνετε το πραγματικό χρόνο HDR , που ελέγχεται τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα ο χρόνος έκθεσης μέσω άλλου αισθητήρα , μειώνοντας  το χρόνο καθυστέρησης κοντά στα 0 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος καθυστέρησης αναφέρεται στο χρόνο που δαπανάται για την παραγωγή της εικόνας αμέσως μετά τη λήψη.

Επίσης , δημιούργησαν ένα νέο αλγόριθμο που επιτρέπει ο αισθητήρας να χειριστεί την μεγάλη περιοχή των pixels σε πραγματικό χρόνο . Ως εκ τούτου , πήραν φωτογραφίες μέρα και νύχτα , από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου σε διάφορες καιρικές συνθήκες , ακόμη και στην παγωνιά του χειμώνα .



Στην πραγματικότητα , πήραν τουλάχιστον χίλιες εικόνες μια ημέρα , που ταξιδεύουν σε όλο δημοφιλή μέρη σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αυξήσουν το εύρος των υψηλών ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο.



Ως αποτέλεσμα , κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών , η ομάδα ανέπτυξε μια μέθοδο single -shot που καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες και χρησιμοποιεί διαφορετικά επίπεδα έκθεσης για διαφορετικά τμήματα της εικόνας , με αποτέλεσμα την υψηλότερη πιστότητα χρωμάτων ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού . Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν πως θα μοιάζει η εικόνα στη λειτουργία HDR κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες με ένα μόνο άγγιγμα HDR ON / OFF . 

Εστίαση σε 0.3 Δευτερόλεπτα

 Οι μηχανικοί της Samsung πίστευαν ότι μια κάμερα που ανιχνεύει δύο φάσεις ταυτόχρονα θα συντομεύσει το χρόνο εστίασης . Ως εκ τούτου , η Samsung κατασκεύασε ένα ολοκαίνουργιο αισθητήρα με PDAF ( ανίχνευση φάσης αυτόματη εστίαση ), λειτουργικότητα και ένα ειδικό chipset για τον αισθητήρα . Η ανίχνευση φάσης της λειτουργίας αυτόματης εστίασης είχε συμπεριληφθεί , δεδομένου ότι επιτρέπει τη δημιουργία μιας εστιασμένης εικόνας πολύ πιο γρήγορα και με ακρίβεια όταν επιτευχθεί η τέλεια εστίαση , ακόμη και όταν δεν είναι .


Χάρη στον αισθητήρα και το chipset , ο χρόνος εστίασης μειώθηκε σε 0,3 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι 0.7 δευτερόλεπτα λιγότερο απ ό, τι τα προηγουμένως διαθέσιμες επιλογές. Οπότε ναι , το Galaxy S5 είναι σε θέση να παραδώσει μια εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα αυτόματης εστίασης , επιτρέποντας στους χρήστες για να συλλάβει την κίνηση χωρίς θόλωμα στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο . Επιπλέον , οι χρήστες μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι σημαντικό θολώνοντας το φόντο και τονίζοντας το κύριο θέμα  με το νέο Selective Focus .

Τέλος , η Samsung έκανε επίσης το περιβάλλον εργασίας χρήστη πολύ πιο απλό , ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες πιο γρήγορα .

source

Δεν υπάρχουν σχόλια: