Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Android Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό προιόν


Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη ανάπτυξη του Android στον κόσμο των φορητών συσκευών και παρακολουθήσαμε την πλατφόρμα να φτάνει και να ξεπερνάει τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Android είναι πιθανό να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στον τεχνολογικό κόσμο. Τα δεδομένα και το διάγραμμα προέρχονται από την εταιρεία Asymco και τον αναλυτή Horace Dediu.

Όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα, υπάρχουν πολλά επιτυχημένα προϊόντα, μαζί με τον βαθμό υϊοθέτησης σε σύγκριση με το διάστημα που πέρασε από την διάθεση του προϊόντος στην αγορά για να φτάσει αυτό το νούμερο. Οι φορητές πλατφόρμες της περασμένης γενιάς αποκαλύπτουν μερικά εντυπωσιακά νούμερα, με το Symbian να αγγίζει τους 450 εκατομμύρια χρήστες, αν και πήρε 11 χρόνια (44 τρίμηνα) στην πλατφόρμα για να φτάσει αυτό το νούμερο. 

Η BlackBerry είδε 225 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε 43 τρίμηνα ενώ τα Windows Mobile έφτασαν τους 72 εκατομμύρια χρήστες σε 30 τρίμηνα.

Και τότε είναι που έγινε η… έκρηξη. 23 τρίμηνα μετά την διάθεση του, το Apple iOS έφτασε τους 700 εκατομμύρια χρήστες. Το Android ωστόσο, μέσα σε μόλις 5 χρόνια (20 τρίμηνα) έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες! Το Facebook έφτασε και αυτό τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες, αλλά χρειάστηκε πολύ μεγαλύτερο διάστημα για να το επιτύχει.
Android OS Graph
πηγή Techblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: