Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Google Camera: Έρχεται νέο API για την κάμερα στο Android, με υποστήριξη RAW


Η Google δουλεύει σε ενα νέο Camera API που θα υποστηρίζει και Camera RAW λειτουργίες για φωτογραφίες όπως ακριβώς οι ακριβές DSLR μηχανές και νέες λειτουργίες, όπως ανίχνευση προσώπου.

Οι αλλαγές στον κώδικα του Android έγιναν γνωστές πρόσφατα αλλά το Google απέσυρε τα νέα χαρακτηριστικά πριν την παρουσίαση του Android 4.4 KitKat.

Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δούμε νέο Camera API όπως και υποστήριξη για RAW φωτογραφίες για επεξεργασία στο Photoshop και όχι μόνο, αλλά δεν ξέρουμε το πότε ακριβώς.Η δουλειά στο νέο Android Camera API έχει ξεκινήσει πριν από περίπου ένα χρόνο και φαίνεται ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί. 

Ίσως το νέο Moto G να αποκτήσει Camera RAW τον Ιανουάριο μαζί με το Android 4.4 KitKat. Ίσως το Google αποφασίσει να κάνει το Camera app ξεχωριστό app στο Play Store και να βελτιώσει το API στο λειτουργικό. 

Ίσως η κατά πολλούς απογοητευτική κάμερα του Nexus 5 να αναβαθμιστεί πολύ σύντομα με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων του Camera RAW.

Μπορεί να είναι ακόμα και μία προσπάθεια ώστε τα κινητά της Google να τα βάλουν με άλλα ανταγωνιστικών εταιρειών  με εντυπωσιακές κάμερες (όπως το Sony Xperia Z1 ή τα Samsung Galaxy Note 3 και LG G2) ή εξωτερικές κάμερες που συνδέονται σε κινητά (όπως οι QX10 και QX100 της Sony),επιπλέον είναι ακόμα μία προσπάθεια του λογισμικού να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τις δυνατότητες του hardware. Από ότι φαίνεται πάντως αυτό δεν θα αργήσει να γίνει.
Nexus 4 camera
via 1,2

Δεν υπάρχουν σχόλια: