Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

QR codes: Τρόποι ενσωμάτωσης στην σύγχρονη κοινωνία!

Techfanatics


To QR code (συντομογραφία από Quick Response Code) είναι το σήμα κατατεθέν ενός τύπου μήτρα barcode (ή δισδιάστατο barcode) που αρχικά σχεδιάστηκε για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία.

Τα QR Codes είναι στην πραγματικότητα ότι και τα barcodes αλλά είναι αναγνωρίσιμα από κάθε συσκευή που ενσωματώνει κάμερα και σύνδεση με το Internet. Από την ανάλυση του QR Code προκύπτει κείμενο που μπορεί να φτάσει μέχρι 4 χιλιάδες χαρακτήρες, συνοδευόμενο από φωτογραφίες και video.

Το σύστημα QR Code έχει γίνει δημοφιλής έξω από την αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω της ταχείας ανάγνωσης και μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης σε σύγκριση με τη συνήθη barcodes UPC. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των προϊόντων, την αναγνώριση στοιχείου, τη ν παρακολούθηση του χρόνου, διαχείριση εγγράφων, γενική εμπορία, και πολλά άλλα.


Edinburgh_tram_QR


Ένα παράδειγμα αποτελεί η πόλη του Εδιμβούργου που χρησιμοποιεί κώδικες QR οι οποίοι τοποθετούνται σε στάσεις του τραμ για την επικύρωση των εισιτηρίων μέσα από τα κινητά των επιβατών πριν από την επιβίβασή τους

Οι επιβάτες του Εδιμβούργου μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από Corethree, να επιλέξουν, να αγοράσετε και να κατεβάσουν το εισιτήρια στην κινητή συσκευή τους. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας ή την Barclays Pingit μια κινητή υπηρεσία πληρωμών. 

Πριν την επιβίβαση στο τραμ, μπορούν απλά να επικυρώσουν το εισιτήριό τους από τη σάρωση ενός κωδικού QR. Ένα κινούμενο ψηφιακό υδατογράφημα εμφανίζεται τότε στο κινητό τους, για να αποδείξει ότι έχει επικυρωθεί.




Town of Monmouth in Wales

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η πόλη της Monmouth της Ουαλίας (πληθ. 8.877) ξεκίνησε το "Monmouthpedia" μια τεράστια κοινόχρηστη εξάμηνη πρωτοβουλία για την τοποθέτηση των κωδικών QR σε αξιοσημείωτα ορόσημα, της πόλης οι οποίοι ήταν παραπομπές σε άρθρα της Wikipedia.

Η ιδέα προήλθε από μια ομιλία TEDx στο Μπρίστολ, όπου ένας συντάκτης Wikipedia πρότεινε ότι το κεφάλαιο του Ηνωμένου Βασιλείου Wikimedia πρέπει "να κάνει μια ολόκληρη πόλη" με τη χρήση των κωδικών QR. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις στην Monmouth έκαναν όλη την δουλεία(υπάρχουν πάνω από 1.000 κωδικοί QR συνολικά).Οι κωδικοί όμορφα τοποθετήθηκαν σε μικρές μαρμάρινες πλάκες και δεν χάλασαν την αισθητική της πόλης.

Τα πλεονεκτήματα για τον τουρισμό στην πόλη είναι προφανή. Είναι σαν ένα γιγάντιο μουσείο με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη να είναι άμεσα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.


Η επιχείρησή σας, δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς QR με μια σειρά από τρόπους. Ίσως αυτόματη δημιουργία ενός QRcode δίπλα σε κάθε προϊόν για το web site σας με όλες τις λεπτομέρειες του προϊόντος, ο αριθμός κλήσης και το σύνδεσμο URL στη σελίδα ώστε να μπορούν να το αναζητήσουν εύκολα.

Θα μπορούσατε να προσθέσετε σε ένα QRcode την κάρτα της επιχείρησή σας, με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να είναι εύκολο για κάποιον να σας προσθέσει στις επαφές τους στο κινητό τους.

Προσθέστε τα σε οποιαδήποτε έντυπη διαφήμιση, φυλλάδια, αφίσες, προσκλήσεις, τηλεοπτικές διαφημίσεις κλπ:

Όλα αυτά μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα και απλά, μέσω website όπως για παράδειγμα qrcodegenerator

Να διαβάσει κάποιος ένα QR κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό του συμβατή με QR Code/
Για Android

Δεν υπάρχουν σχόλια: