Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Shimano CM-1000: Action cameras στα ποδήλατα για τις 21 μέρες του Tour de France!!




Για πρώτη φορά στο Tour de France ιστορία, οι διοργανωτές του αγώνα επέτρεψαν βιντεοκάμερες δράσης να τοποθετηθούν στα ποδήλατα των αναβατών - και η Shimano δεν έχασε ευκαιρία.

Η Shimano CM-1000 action κάμερα που έχει τοποθετηθεί σε ποδήλατα της Bianchi, Lampre-Merida, Orica-GreenEdge και, όπως ήταν αναμενόμενο, της Giant-Shimano. Η ομάδα Cannondale είχε την κάμερα Garmin Virb βίντεο σε ένα δυο ποδήλατα με το λογότυπο της Garmin να καλύπτεται.

Η Lampre-Merida με αναβάτη τον José Rodolfo  δήλωσε ότι η Shimano ζήτησε ότι κάθε ομάδα που χρηματοδοτείται από την ιαπωνική εταιρεία όσον αφορά τα εξαρτήματα μετάδοσης να εγκαταστήσει κάμερες σε δύο από τα ποδήλατα των αναβατών.



Το περιοδικό BikeRadar ρώτησε την Shimano σχετικά με τη χρήση της κάμερας, αλλά έλαβε μόνο ως απάντηση  οτι : " Η Shimano δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι σχετικά με τη χρήση των καμερών του στο Tour de France", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shimano Eric Doyne.

Τα συναρπαστικά όμως πλάνα που προσφέρουν οι κάμερες μέσα από την διάρκεια του αγώνα είναι κάτι το μοναδικό, και έχει αποκτήσει ένα δίκαιο ποσό της προσοχής στο YouTube με βίντεο όπως τα παρακάτω.



Η CM-1000 είναι μια ANT + και συμβατή με WiFi κάμερα ώστε να μπορεί να συνδεθεί με τον νέο Di2 πομπό, με μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας (βαρόμετρα), smartphones Shimano και περισσότερα. Ένα πλεονέκτημα αυτής της διασυνδεσιμότητας για τους θεατές είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης στα βίντεο δεδομένων ενός αναβάτη, όπως ισχύ και τον καρδιακό ρυθμό,δίνοντας μια σχεδόν πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει για παράδειγμα κατά την διάρκεια ενός σπριντ η μιας ανηφόρας.

Απολαύστε τα μοναδικά πλάνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: