Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Διαφορές μεταξύ του Galaxy S5 και του HTC M8



Τόσο το νέο HTC One ( Μ8) όσο και το Samsung Galaxy S5 διαθέτουν μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να συναντήσει κανείς σε smartphones.Να δούμε μερικά απο αυτά τα χαρακτηριστικά στις κορυφαίες συσκευές από την HTC και η Samsung .



Ανάλυση και μέγεθος οθόνης.

  • HTC One ( Μ8) 5,0 ιντσών , ανάλυση 1920x1080 Full HD 441 Σούπερ LCD3
  • Samsung Galaxy S5 5.1 ίντσες , ανάλυση 1920x1080 Full HD 432 Σούπερ AMOLED

Ακριβώς όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές , η HTC αυξάνει σταθερά το μέγεθος της οθόνης στις συσκευές της . Η Samsung ανέβασε την οθόνη κατά 0,1 της ίντσας από το GS4 στο GS5 , αλλά η HTC έχει προχωρήσει λίγο περισσότερο με μια αύξηση 0,3 ιντσών από την HTC τελευταίας γενιάς    ( Μ7) . Ενώ το Galaxy S5 διαθέτει οθόνη 5.1 ιντσών , το HTC One ( Μ8) είναι 5,0 ίντσες σε μέγεθος .

Ούτε η Samsung ούτε η HTC ήταν οι πρώτοι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone που προσθεραν αναλύσεις οθόνης QHD , η κορώνα πηγαίνει στο Oppo Find 7 , πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο smartphones εξακολουθούν να έχουν την ίδια Full HD ( 1920 × 1080 ) , όπως όλα τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς . Ωστόσο , η μικρή αύξηση στο μέγεθος της οθόνης έχει επίσης μια αντιστρόφως ανάλογη αρνητική επίδραση στην πυκνότητα pixel της οθόνης .



Καθώς η Samsung έχει το ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη στην ναυαρχίδα του , PPI της GS5 ανέρχεται σε σε 432 , ενώ το 5 ιντσών , 1080p HTC One ( Μ8) διατηρεί μια ελαφρώς καλύτερη PPI περίπου 441 . Πηγαίνοντας από τους αριθμούς , στον πραγματικό κόσμο δεν πρόκειται να παρατηρήσετε καμιά διαφορά μεταξύ των δύο οθονών.



Η Samsung εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια οθόνη AMOLED , ενώ η HTC επιμένει με μία οθόνη LCD . Οι διαφορές εδώ είναι πιθανό να είναι προσωπική προτίμηση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο , με κάθε οθόνη να προσφέρει ελαφρώς διαφορετικές γωνίες θέασης ,  επίπεδα και ζωντάνια χρωμάτων καθώς και τις επιπτώσεις στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας .



CPU και GPU

  • HTC One ( Μ8) Qualcomm Snapdragon 2.3GHz 801 ( 2.5GHz Ασία και την Κίνα ) 4 Qualcomm Krait 400 Adreno 330
  • Samsung Galaxy S5 Qualcomm Snapdragon 2.5GHz 801 4 Qualcomm Krait 400 Adreno 300

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά του Galaxy S5 ήταν ο ανανεωμένος Snapdragon CPU 801 ,ο οποίος έρχεται με ένα ελαφρώς πειραγμένο χρονισμό στα 2.5GHz. Το HTC One ( Μ8) φαίνεται επίσης να χρησιμοποιούν το ίδιο Qualcomm chip. Ωστόσο , ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος σε ελαφρώς μικρότερη ταχύτητα 2,3 GHz.


HTC One M8 σύγκριση ταχύτητα της CPU


Προς το παρόν είναι ασαφές κατά πόσον υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ των ταχυτήτων ρολογιού της GPU στο HTC One ( Μ8) . Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιο ακριβώς μοντέλο SoC η συσκευή χρησιμοποιεί σε αυτό το σημείο , ως εκ τούτου, η Adreno 330 GPU μπορεί να χρονίζεται με την ταχύτητα του Galaxy S5 των 578MHz , ή ίσως θα είναι ένα tad πιο αργή σαν τα 550MHz του Xperia Z2 του . Είτε έτσι είτε αλλιώς , το M8 με την 330 GPU έχει βελτιωθεί τουλάχιστον κατά 22 % σε σύγκριση με τις παλαιότερες Snapdragon 800 μάρκες , οι οποίες έχουν μια ταχύτητα της GPU περίπου 450MHz . Τα ρολόγια της μνήμης ( 933Mhz ) και διπλή διεπαφή LPDDR3 είναι η ίδια και στις δύο συσκευές .

Στα χαρτιά, το Samsung Galaxy S5 είναι οριακά πιο γρήγορα στις περισσότερες περιοχές , αλλά και σε πραγματικά σενάρια, πρόκειται να είναι αδύνατο να κάνει τη διαφορά . Άλλοι παράγοντες , όπως το λειτουργικό σύστημα και τις απαιτήσεις του λογισμικού κατασκευαστής θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιδόσεις μεταξύ των δύο συσκευών .



Κάμερα
  • HTC One ( Μ8) 4 εκατομμύρια Ultrapixel 30fps 1080p , αργή - mo 720p 5 Megapixel
  • Samsung Galaxy S5 16 εκατομμύρια ISOCELL 4K 30fps , 60fps 1080p , αργή - mo 720p 2 Megapixel
Ένα από τα μεγάλα θέματα συζήτησης με το Samsung Galaxy S5 ήταν νέα τεχνολογία αισθητήρων εικόνας της εταιρείας ISOCELL και μια ακόμη μεγαλύτερη πυκνότητα pixel. Αντί να επιδιώκουν ολοένα μεγαλύτερο αριθμό pixel,η  HTC έχει κολλήσει με τα όπλα της με ιδιόκτητο Ultra τεχνολογία της .



Το Samsung Galaxy S5 έρχεται με νέα φωτογραφική μηχανή 16 Megapixel ISOCELL της εταιρείας , ενώ το HTC One ( Μ8) θα φτάσει με την ίδια 4 UltraPixel κύρια κάμερα που βρέθηκε στην παλαιότερη M7 . Ωστόσο , το M8 διαθέτει μια νέα διαμόρφωση με δίδυμο - κάμερα και έρχεται επίσης με ένα διπλό φλας LED .

Από την άποψη των αριθμών, το Galaxy S5 έχει τον μεγαλύτερο αριθμό pixel σε αισθητήρα εικόνας της . Αλλά δεν είναι όλα τα εικονοστοιχεία είναι ίσοι , και τα μεγαλύτερα ( " ultra" ) pixel σχεδιασμού της HTC θα πρέπει, να του δώσουν ένα πλεονέκτημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με μειωμένα ζητήματα που αφορούν τον θόρυβο και την δυνατότητα να αποδίδει πιο ζωντανά χρώματα . 

Οι δύο εταιρείες δίνουν επίσης έμφαση σε νέα χαρακτηριστικά της κάμερας,η Samsung εφαρμόζει μια νέα επιλογή που επηρεάζει το βάθος της επίδρασης πεδίου , που ονομάζεται Selective Focus , για να δώσει στους φωτογράφους την επιλογή να προσθέσουν λίγο περισσότερο βάθος στις εικόνες τους.




Οι διαφορές στο πώς λειτουργούν αυτές οι δύο τεχνολογίες είναι αρκετά σημαντική. Ο Σχεδιασμός της Samsung παίρνει πολλές εικόνες σε διάφορα εστιακά σημεία , και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το λογισμικό για την ανάμιξη των εικόνων σε μια ενιαία εικόνα. Η HTC , από την άλλη πλευρά , χρησιμοποιεί μια πιο αληθοφανή προσομοίωση βάθος από τη λήψη μιας εικόνας από δύο διαφορετικά τοποθετημένα πηγές , όπως ακριβώς κάνουν τα μάτια σας , το οποίο θα μπορούσε να προσφέρεται για ένα πιο πειστικό αποτέλεσμα. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν επίσης σύστημα σταθεροποίησης εικόνας , και η συνήθης σειρά από επιλογές ISO .

Προχωρώντας , το Galaxy της Samsung δεν παίζεται όταν πρόκειται για λήψη βίντεο . Το HTC One ( Μ8) ' s αισθητήρα 4 εκατομμύρια pixel απλά δεν είναι αρκετά ικανό για να συλλάβει 4K βίντεο, τοοποία απαιτεί έναν αισθητήρα με τουλάχιστον 8.294.400 pixels ( 8.3 megapixels ) . Ωστόσο , το HTC One ( Μ8) μπορεί να συλλάβει FullHD ( 1080p ) βίντεο, ακριβώς όπως το Galaxy S5, και μπορεί να καταγράψει επίσης αργής κίνησης βίντεο HD .
 .


Άλλα χαρακτηριστικά

  • HTC One ( Μ8) 2GB 16/32GB Ναι 2600mAh
  • Samsung Galaxy S5 2GB 16/32GB Ναι 2800mAh
Τόσο το HTC One ( Μ8) και το Samsung Galaxy S5 χρησιμοποιούν 2GB μνήμης RAM , και θα κυκλοφορήσουν με την επιλογή των 16GB ή 32GB εσωτερικής αποθήκευσης. Κάθε ένα από τα κινητά τηλέφωνα έχει επίσης μια υποδοχή κάρτας MicroSD , αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο .

Από την άποψη της διάρκειας ζωής της μπαταρίας , το GS5 διαθέτει μια μπαταρία 2800mAh , ενώ το M8 έχει μια ελαφρώς μικρότερη μπαταρία 2600mAh .

Από την πλευρά της Samsung υπάρχει η επιλογή της ασφάλειας με scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων και η αντοχή στο νερό. Το HTC , από την άλλη πλευρά , έχει τη δική του BoomSound στην πρόσοψη για τους λάτρεις του ήχου , και η διαμόρφωση της διπλής φωτογραφικής μηχανής μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη για δημιουργικούς φωτογράφους.




Μέγεθος και βάρος
  • HTC One M8 - 146.36 x 70.6 x 9,35 χιλιοστά , 160 γραμμάρια
  • Samsung Galaxy S5 - 142 x 72.5 x 8.1 mm και 145 γραμμάρια
Το Galaxy S5 είναι ελαφρώς μικρότερο παρά το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης , και είναι 1mm λεπτότερο από το HTC One Μ8. Το Samsung Galaxy S5 είναι , επίσης, το ελαφρύτερο από τα δύο , ζυγίζει μόλις 145g , ενώ το HTC One M8 έχει αυξηθεί σε ισχυρότερες 160g .

Λογισμικό

Μέχρι στιγμής δεν έχουν περάσει μόνο ελάχιστες διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών , η διαφορά στην τεχνολογία της κάμερας είναι ο μόνος σημαντικός παράγοντας που τους ξεχωρίζει από την άποψη του υλικού . Παρά το γεγονός ότι η νεότερη έκδοση του TouchWiz της Samsung και HTC Sense είναι και οι δύο βασίζονται στο Android 4.4 , υπάρχουν κάποιες άμεσα αισθητή διαφορές μεταξύ των δύο .



Το Sense 6.0 διατηρεί την συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτηριστικών από τα μεγαλύτερα HTC One ( Μ7) , και το Blinkfeed εξακολουθεί να είναι το κεντρικό στοιχείο της εμπειρίας UI.
Το πακέτο λογισμικού της HTC προσφέρει επίσης τη δική του Gallery app καθώς και έλεγχο της τηλεόρασης με αισθητήρα υπερύθρων . Επιπλέον , η εταιρεία πρόσθεσε σε ορισμένα νέα στοιχεία όπως έλεγχο της συσκευής με χειρονομίες "Motion Launch"

Το TouchWiz της Samsung διατηρεί επίσης μια παρόμοια αίσθηση με το παλαιότερο Galaxy S4 , αλλά έχουν υπάρξει μερικές αλλαγές στην εμφάνιση του UI . Η Samsung προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λογισμικού , όπως το δικό της S Health για την παρακολούθηση της υγείας και της δραστηριότητας του χρήστη ή το Knox για την προστασία των σημαντικών δεδομένων σας . Η Samsung έχει επίσης τα δικά της χαρακτηριστικά χειρονομιών Air Gesture.

Τελικές σκέψεις

Στα χαρτιά τουλάχιστον , οι δύο συσκευές φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπες , αλλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που είναι αποκλειστικά για κάθε smartphone, τα οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: