Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Android Wear και 2 συσκευές που το υποστηρίζουν


Στο φετινό Google I/O συνέδριο προγραμματιστών παρουσιάστηκαν δύο ρολόγια που τρέχουν το νέο Android Wear λειτουργικό της Google, τα LG G Watch και Samsung Gear Live.

Η Android Wear πλατφόρμα της Google είναι για smartwatches και άλλα ασύρματα συστήματα. Έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει ειδοποιήσεις από το Android κινητό σας τηλέφωνο στον καρπό σας και θα μπορείτε να απαντήσετε σε μηνύματα, να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο ή να εκτελέσετε άλλες δραστηριότητες με τη χρήση φωνητικών εντολών.



Το LG G Watch, το οποίο έρχεται με μια1.65 ιντσών IPS LCD οθόνη αφής με ανάλυση 280x280, με Qualcomm Snapdragon 400 επεξεργαστή, με 4GB εσωτερική μνήμη και 512MB μνήμη RAM. Η μπαταρία είναι στα 400mAh. Το LG G είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό, ακολουθώντας τις προδιαγραφές IP67. Αυτόσημαίνει ότι είναι αδιαπέραστο από σκόνη και μπορεί να αντέξει να βυθίζεται σε έως 1 μέτρο σε νερό για έως 30 λεπτά.

Διαθέτει αισθητήρες 9-axis (γυροσκόπιο / επιταχυνσιόμετρο / πυξίδα), καθώς και Bluetooth4.0 συνδεσιμότητα. Οι διαστάσεις του είναι 37,9 x 46,5 x 9,95 χιλιοστά και ζυγίζει 63 γραμμάρια. Μπορεί να φορεθεί με οποιοδήποτε λουράκι 22 χιλιοστών που διατίθενται στην αγορά. Θα προσφέρεται σε λευκό χρυσό ή μαύρο, όταν θα αρχίσουν οι πωλήσεις στο κατάστημα Play Store σήμερα στην τιμή των 229 δολαρίων.

Η κορεατική Samsung ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της ένα νέο smartwatch, που θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android Wear της Google.

Το Gear Live της Samsung προσφέρει μια 1.63 ιντσών Super AMOLED οθόνη αφής με ανάλυση 320x320, καθώς και επεξεργαστή 1.2 GHz, 512MB μνήμη RAM, 4GB μνήμη και υποστήριξη για λουράκια 22 χιλιοστών ακριβώς όπως το LG G, αλλά έρχεται με μια ελαφρώς μικρότερη 300 mAh μπαταρία. Eχει και αυτό IP67 πιστοποίηση και υποστηρίζει Bluetooth 4.0.  



Το ρολόι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο προσωπικό στυλ του χρήστη, ενώ η πρόσβαση στη συσκευή επιτυγχάνεται άμεσα, με ένα απλό άγγιγμα.

Η συσκευή θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να παρακολουθούν καλύτερα την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο μετρητή σφυγμών ο οποίος συνεργάζεται με πληθώρα εναλλακτικών εφαρμογών fitness. Το Gear Live είναι συμβατό με όλες τις συσκευές Android, από την έκδοση 4.3 και άνω.

Οι διαστάσεις του είναι 37,9x 56,4 x 8,9 χιλιοστά και ζυγίζει 59 γραμμάρια. Θα προσφέρεται σε μαύρο και κόκκινο και αναμένεται να βρεθεί και αυτό στο κατάστημα Play Store κάποια στιγμή αργότερα σήμερα με τιμή στα 199 δολάρια.

Τέλος, και οι δύο συσκευές δίνουν τη δυνατότητα φωνητικών επιλογών, το γνωστό «Ok, Google», προκειμένου να λάβουν εντολές, όπως, για παράδειγμα, να καλέσουν ένα ταξί, να στείλουν ένα μήνυμα, να κάνουν κράτηση σε ένα εστιατόριο ή να θέσουν σε λειτουργία το ξυπνητήρι.


source 1 ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: