Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Samsung Smart Bike: Σχεδιασμένο για ασφαλείς βόλτες βασισμένο στην τεχνολογία



Η Samsung μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους του κλάδου. Η εταιρεία δοκιμάζει την τύχη της σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες ελπίζοντας κάποιο από αυτά τα πειράματα να απογειωθεί. Η Samsung έχει πάει λίγο παραπέρα με την τελευταία τους προσπάθεια, ένα έξυπνο ποδήλατο.

Το Samsung Smart Bike, ένα προϊόν που έχει ως στόχο να προσφέρει πράσινη και υγιή μεταφορά, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλειά σας με την έξυπνη τεχνολογία του.Η Samsung αναφέρει πως το ποδήλατο έχει μια «τεχνολογική ψυχή", σχεδιασμένη για να λειτουργεί σε συνδυασμό με το smartphone σας.

Το ποδήλατο έγινε από τον Giovanni Pelizzoli που ανέλαβε τον σχεδιασμό. Αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο προσφέρει καμπύλα σχήματα που έχουν ως στόχο τη μείωση των κραδασμών και να κρατήσει το ποδήλατο σε ομαλή λειτουργία. Αλλά αυτό που το καθιστά πιο μοναδικό είναι η τεχνολογία της Samsung που έχει ενσωματωθεί.



Το Samsung Smart Bike έρχεται εξοπλισμένο με ακτίνες λέιζερ, μία κάμερα οπισθοπορείας, ενσωματωμένο GPS και μια μητρική πλακέτα Arduino που ελέγχει τα πάντα. Αυτό το set-up δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κάποιο smartphone, και η Samsung, φυσικά, δεν άφησε αυτό το χαρακτηριστικό πίσω. Το smartphone σας μπορεί να τοποθετηθεί στο τιμόνι, και ελέγχει κάθε πτυχή του έξυπνου ποδηλάτου.

Όλα αυτά τα στοιχεία τοποθετήθηκαν για ένα μόνο σκοπό να κρατήσουν ασφαλή τον αναβάτη. Οι ακτίνες λέιζερ δημιουργούν μια λωρίδα ποδηλάτου που σας περιβάλλει, ενημερώνοντας τους άλλους για την παρουσία σας και τη διατήρησή τους σε ασφαλή απόσταση.



Η κάμερα οπισθοπορείας είναι σχεδιασμένη για να σας δώσει μια εικόνα για το τι συμβαίνει πίσω σας. Μπορείτε απλά να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο smartphone σας και να δείτε αν υπάρχει κάτι πίσω σας

 Η τιμολόγηση και διαθεσιμότητα είναι ακόμα μια εικασία. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζει κανείς αν θα βγει σε μαζική παραγωγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: