Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Homey : Μια συσκευή που κάνει το σπίτι σου έξυπνο!




Ενώ εταιρείες όπως η Google και η Apple μόλις τώρα αρχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους, όταν πρόκειται για εξειδικευμένες προσπάθειες οικιακού αυτοματισμού, υπάρχει μικρή αμφιβολία ότι τα συνδεδεμένα, έξυπνα σπίτια είναι μέρος του μέλλοντός μας.

Αυτή τη στιγμή, τα έξυπνα σπίτια απέχουν πολύ από τα συνήθη αν και βλέπουμε προσπάθειες απο εταιρείες όπως η Samsung και η LG με έξυπνες συσκευές και φωτισμό.Αν όμως ψάχνετε για μια πραγματικά next-gen έξυπνη εμπειρία στο σπίτι, τότε ένα πρόσφατο σχέδιο Kickstarter υπόσχεται μια τέτοια συσκευή, που ονομάζετε Homey.

Με 13 μέρες να μένουν, η εταιρεία ήδη έχει ξεπεράσει το στόχο των € 100.000. Εντάξει, αλλά τι ακριβώς είναι Homey, και αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό; Το Homey είναι ουσιαστικά μια ισχυρή συσκευή που ενεργοποιείται με τη φωνή και δημιουργεί ένα κόμβο αυτοματισμού ανάμεσα στον άνθρωπο και τις οικιακές συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι.Η εταιρεία έχει βάση στην Ολλανδία και ονομάζεται Athom.

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με πολλές από τις ηδη υπάρχοντες ηλεκτρονικές σας συσκευές, όπως τηλεοράσεις, φωτισμός στο σπίτι σας (με κάποιες τροποποιήσεις), έξυπνες θερμοστάτες, ακόμη και έξυπνες συσκευές. Η Homey συνεργάζεται επίσης με συσκευές που υποστηρίζουν πρότυπα όπως το AirPlay και NFC, και υπάρχει ακόμα υποστήριξη για εφαρμογές όπως το Spotify και αλλες.

Για τις περιπτώσεις όπου θα πρέπει να ελέγχει το σπίτι σας από μακριά, υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Android.




Μπορεί να συνδεθεί στο τηλέφωνό σας και να διαβάζει τα email και τα μηνύματά σας δυνατά για εσάς. Μπορεί επίσης να ελέγχει την τηλεόρασή σας και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν απομακρυσμένα κύματα, και έχει ακόμη υποστήριξη και για παλαιότερα μοντέλα τηλεόρασης. Το Homey θα σας παρέχει επίσης σημαντικές πληροφορίες όλη την ημέρα, όπως σας λέει αν πρόκειται να βρέξει σύντομα, όταν είστε έτοιμη για να βγείτε από το σπίτι, έτσι ώστε να ξέρετε για να αρπάξει μια ομπρέλα ή αδιάβροχο.

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα Homey για € 229 ($ 309.91), με εκτιμώμενη ημερομηνία αποστολής τον Ιούνιο 2015. Είναι μια αρκετά μεγάλη αναμονή, αλλά ίσως αξίζει να εξεταστεί, αν σας αρέσει πραγματικά η  ιδέα του ελέγχου των συσκευών μέσω φωνής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Homey, μπορείτε να επισκεφτείτε το Kickstarter.

source

Δεν υπάρχουν σχόλια: