Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Samsung Galaxy Tab S 8.4: Το μεγάλο μικρό



Στο Samsung Galaxy Premiere, η Samsung παρουσίασε επίσημα το νέο tablet και τη σειρά Tab Galaxy S. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχουν δύο μοντέλα της οικογένειας, ένα 8.4-ιντσών και 10,5 ιντσών. Το Galaxy Tab S 8.4 έχει πολλά κοινά με το μεγαλύτερο αδελφό του, έστω και σε ένα μικρότερο πακέτο.


Το Tab S τροφοδοτείται από έναν Exyos 5 Octa ή 2.3GHz quad-core Snapdragon CPU 801, ανάλογα με την αγορά. Υπάρχει, επίσης, 3GB μνήμης RAM και είτε 16 ή 32GB αποθήκευσης με microSD για επέκταση. Το Tab S 8.4 περιλαμβάνει μια 8MP πίσω κάμερα, 2.1MP μπροστινή κάμερα, μια 4900 mAh μπαταρία και το Android 4.4 KitKat.

Φυσικά, το πραγματικό αστέρι του show είναι η όμορφη 8,4 ιντσών AMOLED οθόνη με ανάλυση 2560 × 1600  και 388 ppi. Ενώ η ανάλυση και το μέγεθος δεν είναι πολύ διαφορετικά από ό, τι στις οθόνες σε συσκευές όπως η σειρά TabPro, η βασική διάκριση εδώ είναι ότι AMOLED τείνει να έχει μεγαλύτερη αντίθεση με το βαθύτερο, πραγματικό μαύρο.




Το Tab S 8.4 είναι σαν να έχετε ένα μεγαλύτερο Galaxy S5. Αυτό περιλαμβάνει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως το σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος που έχει ενσωματωθεί στο home button. Υπάρχει επίσης η ίδια υφή πίσω, η οποία σε άλλους αρέσει και άλλους όχι. Με πάχος μόλις 6,6 χιλιοστά, και περίπου 298 γραμμάρια, το S Tab 8.4 είναι πολύ εύκολο να χειριστεί, όχι μόνο λόγω των επίπεδων πλευρών και λεπτό προφίλ, αλλά και λόγω του πόσο ελαφρύ είναι. Σε αυτό το μέγεθος, το S Tab 8.4 προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ φορητότητας και μέγεθος οθόνης.

Όσο αφορά το  λογισμικό είναι το ίδιο που θα βρείτε σε συσκευές όπως η σειρά TabPro, αν και υπάρχουν κάποιες αλλαγές μέσα στο SideSync. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό ουσιαστικά κάνει δυνατό τον έλεγχο του τηλεφώνου σας από το tablet σας χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό παράθυρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: